• Chystané akce
  • Služby
  • Články
  • Konference
  • Kontakty
  • Poptat akci

Zkoušení vlastností betonu a jeho složek. Rozšířeno o problematiku speciálních betonů.

29.  - 30. listopadu 2023 od 09:00
Stavební fakulta ČVUT v Praze, Thákurova 7, Praha 6, místnost B168
Semináře
Kapacita semináře je naplněna. Pro další termín sledujte www.sekurkon.cz
Cena: 7 900 bez DPH
Kód akce: 99635
Mám zájem

Akci připravuje:

Ing. Helena Šubrtová
Koordinátor/ka akce
+420 773 544 449
subrtova@sekurkon.cz
  • Popis
  • Harmonogram
  • Obsah
  • Přihláška

Kapacita semináře je naplněna. Pro další termín sledujte www.sekurkon.cz

O semináři

Cílem dvoudenního semináře je seznámit účastníky se základními vlastnostmi betonu a jeho složek, včetně jejich zkoušení. Současné požadavky na kvalitu betonu vyžadují, aby projektanti a pracovníci odborných firem byli seznámeni s vlivy, které mohou ovlivnit kvalitu a spolehlivost betonové konstrukce. Při přednáškách budou podány informace o aktuálně platných ČSN. Účastníci semináře získají informace o současných poznatcích z oblasti výroby, zpracování a dopravy betonové směsi, koroze výztuže a betonu a způsobech jejich ochrany. Účastníci obdrží tištěný sylabus semináře.

Seminář je určen projektantům inženýrských a pozemních staveb, pracovníkům investorských, dodavatelských a realizačních firem, pracovníkům firem zabývajících se výrobou a zkoušením betonu a pracovníkům stavebních úřadů.

Seminář bude zařazen v akreditovaných vzdělávacích programech celoživotního vzdělávání pro členy ČKAIT. V průběhu semináře účastníci navštíví laboratoře Experimentálního centra Stavební fakulty ČVUT v Praze. Na závěr obdrží osvědčení o absolvování tohoto kvalifikačního semináře – platnost 3 roky.

1. den semináře

09.00
Cement, kamenivo - doc. Ing. Karel Kolář, CSc.
11.00
Přestávka na kávu
11.15
Přísady, příměsi, záměsová a ošetřující voda - doc. Ing. Karel Kolář, CSc.
12.45
Polední přestávka
13.45
Zkoušení čerstvého a ztvrdlého betonu - 1. část - doc. Ing. Pavel Reiterman, Ph.D.
15.15
Přestávka na kávu
15.30
Zkoušení čerstvého a ztvrdlého betonu - 2. část (prohlídka laboratoře) - doc. Ing. Pavel Reiterman, Ph.D.
16.30
Zakončení prvního dne

2. den semináře

08.00
Experimentální diagnostika betonu a betonových konstrukcí, trhliny v betonových konstrukcích  - doc. Ing. Jiří Litoš, Ph.D.
09.15
Aplikace experimentálního vyšetřování v praxi - doc. Ing. Jiří Litoš, Ph.D.
10.30
Přestávka na kávu
10.45
Vlastnosti a zkoušení speciálních betonů - doc. Ing. Pavel Reiterman, Ph.D.
12.00
Polední přestávka
13.00
Koroze betonu - doc. Ing. Karel Kolář, CSc.
14.15
Závěrečný test
14.45
Diskuze
15.00
Předání osvědčení
15.30
Ukončení semináře

Co se na kurzu naučím?

  • základní vlastnosti betonu a jeho složek, včetně jejich zkoušení
  • vlivy, které mohou ovlivnit kvalitu a spolehlivost betonové konstrukce
  • informace o aktuálně platných ČSN
  • současné poznatky z oblasti dopravy betonové směsi, zpracování betonu, stříkaného betonu, koroze výztuže a betonu a způsobech jejich ochrany.

Závazně se přihlašuji / přihlašujeme se na akci

Mohlo by Vás zajímat

3. června 2025 od 09:00
Technický dozor stavebníka a dozor projektanta
Semináře
Online
Nároky na výkon TDS a dozoru projektanta pro veřejný sektor v kontextu nového stavebního zákona.
Detail akce
5. června 2025 od 09:00
XXVII. konference Ocelové konstrukce 2025
Konference
Nové místo konání konference. Atraktivní témata rozonující ocelářskou komunitou. Sdílení zkušeností s kolegy z oboru.
Detail akce
24. září 2025 od 09:00
Autorizace ve výstavbě - příprava k autorizační zkoušce
Semináře
Online
Vybrané činnosti podle SZ: projektová činnost, odborné vedení provádění staveb, požadavky na autorizované osoby.
Detail akce
7. října 2025 od 09:00
Škola BIM 2025
Semináře
Online
Základní 3denní certifikované školení pod vedením Lukáše Klee.
Detail akce
  • Chystané akce
  • Služby
  • Články
  • Publikace
  • Kontakty
SEKURKON s.r.o.
Starobělská 1133/5
700 30 Ostrava - Zábřeh
Telefon: +420 773 944 447
E-mail: sekurkon@sekurkon.cz
© 2025 SEKURKON s.r.o.
Obchodní podmínky|Ochrana osobních údajů|Cookies